Skip to main content

Registered Practices
AaaM Limited

AaaM Limited

AaaM Limited

Flat/Rm S501, BlkA, 5/F PMQ, 35 Aberdeen Street, Central, Hong Kong

Tel No :

Fax No :

E-mail :

Contact Person :

Post :

Established in Year :

Total no of staff :

Total no of Registered Architect :

Total no of Authorized Person :

3620 3587 

3620 3585 

info@aaam.com.hk 

Mr. Siu Kin Wai 

Director 

2015 

12 

We are interested in providing the following services:

  • Alterations & Additions Works and Minor works
  • Civic / Community Buildings
  • Commercial
  • Educational
  • Entertainment
  • Green & Sustainability
  • Industrial
  • Interior design
  • Master-planning
  • Residential
  • Sports
P18801-Hangzhou-Vanke-City-West,--35.jpg

HANGZHOU CITY WEST OFFICE COMPLEX

Project Type: Mixed Use Complex, including retail, Co-working space,
Exhibition center and habitation
Project Location : Gongshu District, Hangzhou,China
Participated Phase: Masterplanning, Concept Design,Schematic Design, Design Development
Year : 2017 - 2022 (Design and development)

 

Situated on the edge of the Zijingang Campus of Zhejiang University in Hangzhou and next to the Xialongwei Station, this project is not only a typical office building project, but also a creative hub of business headquarters, small and medium-size enterprises and innovative workspace integration. Before the start of the project, AaaM has conducted qualitative researches based on innovative office design and co-working space possibilities. They focus on users experience and shared office formats. With three key elements, this project aims to provide a platform for collective enterprise development, academic exchange and experimental business models. As such, it is an interactive space for public engagement and a transition within enterprises, university and communities. Combining the advantages of grade A offices, standard and co-working space, this design encourages mutually development with related parties.

 

The design is inspired from a portal concept where a central stepped terrace connects the east and west building mass, forming a semi-open atrium surrounded by clusters of public meeting spaces, cafe and conference room of different kinds. This outdoor courtyard is fully illuminated by natural light and becomes a 3-dimensional co-share area. It is accessible by public including university students, office workers and community stakeholders, which marks a new type of office typology characterized by the new share-economy.

P17815-Hangzhou-Vanke--Creative-Park_1-rev.jpg

HANGZHOU LOFT49 CREATIVE PARK

Project Location: Gongshu District, Hangzhou,China
Project Type: Mixed Use Complex, including retail, co-working space, exhibition center and habitation
Participated Phase: Masterplanning/Concept Design/Schematic Design/Detail Design/Construction Drawing Review/
Construction Aesthetic Supervison
Year : 2017~

P16036-Beijing-Outlet-Mall_1-rev..jpg

BEIJING SHOPIN OUTLET MALL

Project Location: North Fourth Ring Road, Chaoyang District, Beijing
Project Type: Architecture, Interior & Landscape Design
Scope: Façade Design/ Hard Landscape/ Retail Planning/ Interior Design/ Anchor Store Interior/ Signage
Phase: Concept Design/Schematic Design/Construction Drawing Review/Aesthetic Supervision
Award: 2ND MOST INNOVATIVE RETAIL BY CHINA CHAIN STORE & FRANCHISE ASSOCIATION

 

AaaM as the chief designer was responsible in upgrading and rebranding the SHOPIN outlet mall. While setting the design brief, the architects provided design solution from head to toe, from façade design, hard landscape, retail planning, interior design, anchor store and signage design. Retail circulation is completely re-planned, tailored for a mall of renowned factory stores for retailers like Nike, Uniqlo, etc. Anchor stores, usually found in traditional mall, are displaced with SHOPIN-operated multi-brand stores at strategic locations between factory stores. This retail strategy facilitates a better shoppers’ experience along different types of outlet stores. Shopin City Outlet Mall is now a daily destination to its immediate neighbourhood and the shoppers within 5 km, covering online and offline community.

P16034-Guangzhou-Lab.jpg

GUANGZHOU CHEMICAL PLANT REVITALIZATION PROJECT

Project Location: Guangzhou
Project Type: Architecture(Renovation & revitalization)
Scope: Masterplan & Archtecture Design
Phase: Concept/Schematic Design/Detail Design/Construction Drawing Review/
Construction Aesthetic Supervison
Year : 2016 - 2018

 

As one of the oldest factories in Guangzhou city center, AaaM is responsible in redefining the identity of this chemical plant into “O2 Park”, a new retail and dining destination for the community. With a strong green context and row factory house characteristics, the team tried to maximize the potential of the existing site for commercial and communal value. The new O2 Park will have soft opening in the mid of 2018.

P15133-Bigpack_1.jpg

BIGPACK FLAGSHIP STORE, HYSAN PLACE

Project Location: Hysan Place, Causeway Bay, Hong Kong
Project Type: Retail Interior Design
Scope: Retail Branding/Interior Design
Phase: Concept Design, Construction Dwg, Construction Aesthetic Supervision
Year: 2015

 

AaaM uses parametric design to integrate to retail space with cave-like geometric changes of nature, making shopping an expedition-like experience. Based on its design, the elements of natural, complex, but orderly geometry are assigned to function. Through the entire space,
ceilings, lamps, floors, display walls, and suspensions are displayed.

 

Frames and other are closely linked with the natural association. This all-encompassing design direction not only revolutionized the
image of the brand, but also made this store one of the most eye-catching fashion trends in HK.

8.-P17811-PMQ-Xmas-Rev_20190812153258119894.jpg

XMAS’ T(RE)E NURSERY

Project Location: PMQ Central, Hong Kong
Project Type: Installation, Celebrations, Environmental topics
Scope: Christmas jungle design, Floor & Banner graphics,
Visitor experience
Phase: Scheme Design/Construction Drawing/Aesthetic Supervision
Year: 2017
Award: DFA DESIGN FOR ASIA BRONZE AWARD
K-DESIGN AWARD GOLD WINNER
GOOD DESIGN AWARD BEST 100

 

The Xmas’ TREe Nursery took a socially-engaging approach to convey an environmental message through a temporary installation. In lieu of gigantic installations common in Hong Kong in the Xmas’ season, 36 Xmas’ trees of humane scale made up by 16,000 recycled paper drink cartons, with the participation of over 1600 primary students and thousands of public, formed a Xmas’ tree nursery. Reconceptualizing from festive consumerism icon back to one of sharing and respect for the environment, the Xmas’ trees planted lasting environmental awareness and initiate recycling habit in modern city living.

05_ShadowPlay.jpg

FLOATING XMAS PAVILION

Project Location: PMQ Central, Hong Kong
Project Type: Installation, Celebrations topics
Scope: Christmas design, Floor & Banner graphics, Visitor experience
Phase: Scheme Design/Construction Drawing/Aesthetic Supervision
Year: 2018

 

AaaM Architects designed a Christmas pavilion within the courtyard of a modernist heritage building in Hong Kong Central where color balloons could float freely within the space. In lieu of Christmas tree commonly seen in other commercial venue in the city, a 17m x 11m semi-translucent wave-like structure was hung 7-meter high above the open courtyard. The wave-like cloud forms an enclosure underneath
where thousand-meter of fishline were weaved to form a translucent barrier around the pavilion. Helium and air infilled balloon of vivid color were kept freely dancing in the wind within the space while visitors could experience and interact with the gently floating balloons around them.

PeriscopingHK-1.jpg

PEROSCOPING HK

Project Location: K11 Art Mall, Hong Kong
Project Type: Installation, Celebrations, Environmental topics
Scope: Installation design, Floor graphics, Visitor experience
Phase: Scheme Design/Construction Drawing/Aesthetic Supervision
Year: 2018

 

Following our creation of “Periscoping Hutong” in Beijing Design Week 2017, we develop a second version of periscope and merry-go-round interactive installation in Hong Kong, particularly for K11 to celebrate Christmas and New Year.

 

“Periscoping Hong Kong” is
developed within an urbanized environment where local playground was once a representation for the pursuit of freedom, exploration and
adventure by many generations of Hong Kong “growing-ups”.

GOL-1-REV.jpg

GAME OF LIGHT

Project Location: K11 Art Mall, Hong Kong
Project Type: Installation, Celebrations, Environmental topics
Scope: Installation design, Floor graphics, Visitor experience
Phase: Scheme Design/Construction Drawing/Aesthetic Supervision
Year: 2018

 

“The Game of Light”, is a large-scale interactive lighting installation that provides multi-dimensional experience for the visitors on the open area of piazza. It is a playable artwork which celebrates the power of “individuality” and “collectivity” through active engagement with the players. While acting collectively and targeting on one common goal, the group could have even greater “power” to make a change in the installation.